Jill (11) van Montessorischool Venray ontmoet Willem-Alexander

29 juni 2015

Op 27 juni kreeg de hele klas van Jill van Osch een VIP-behandeling in Den
Haag. De excursie was de hoofdprijs van de tekenwedstrijd voor
Veteranendag. Jill doet verslag:

's Morgens vertrokken we op school met de bus, om 7:00 uur. We moesten 2 uur lang in de bus zitten, maar het was wel gezellig!

In het Torentje
Toen we in Den Haag aankwamen, mocht ik met meneer Henk van Straten, met mijn vader en de begeleidster via het Binnenhof in het Torentje van Rutte (zijn kantoor). We werden ontvangen door zijn assistente en moesten allemaal trappetjes op. Toen we bij zijn kamer aankwamen, werden we door Mark Rutte zelf ontvangen. We gingen zitten en we kregen lekker wat te drinken en een plakje cake. Mark Rutte heeft ook nog verteld over zijn kantoor en we hebben gezellig gepraat.
   

De troon van Willem-Alexander
Toen het tijd was om te gaan, gingen we door het gebouw lopen richting de Rolzaal. Daar heb ik het boek met de tekeningen aan Mark Rutte aangeboden en zijn we op de foto geweest. Toen gingen we naar de Ridderzaal en daar mocht ik met mijn vader, Henk van Straten en zijn begeleidster op de eerste rij zitten. Zelfs de troon van koning Willem Alexander stond daar!Jeugdjournaal
Toen de ceremonie in de Ridderzaal begon, kwam ook de koning binnen! Er waren heel veel camera's aan het draaien en ik en Henk kwamen ook voor in de speech van Mark Rutte. Toen de ceremonie was afgelopen, gingen we naar buiten en daar werd ik geïnterviewd door het Jeugdjournaal. Daarna werd ik ook geïnterviewd door mensen van NOS.

Lintjes voor de veteranen
Buiten begon er ook een soort ceremonie, waarbij het Wilhelmus werd gespeeld. Heel veel veteranen kregen een lintje. Toen dat allemaal klaar was, kwam ook de koning naar buiten. Ik mocht hem ook het boek met de tekeningen aanbieden!Hij reageerde heel leuk en daarna hebben we nog even met hem staan kletsen, het was heel gezellig. We hebben ook veel foto's genomen: binnen in de Ridderzaal voor de troon van Willem-Alexander, buiten op de trap.

 


Defilé
Toen dat afgelopen was, gingen we naar het defilé kijken.  Er was ook een vliegtuigshow met allemaal oude vliegtuigen. Toen het defilé afgelopen was, gingen we met z'n allen naar het Malieveld. Daar stond een tent en daar kon je mijn tekening in het groot zien. Ook de foto van onze klas en de andere tekeningen die ook in de top 10 hebben gestaan, kon je in de tent zien.

Terug met de bus
En toen was het alweer tijd om terug naar de bus te gaan. De leuke dag was alweer aan het einde gekomen, we aten nog een broodje, en toen gingen we. Na alweer twee uur lang gezellig kletsen in de bus, waren we weer op school en gingen we allemaal weer naar huis. Het was een superleuke dag.