Update 27-01-2021

Op school 
Er waren vandaag 15 kinderen bij de noodopvang. 
Het laatste uur zijn ook de kinderen van middenbouw c op school geweest om afscheid te nemen van Aniek, die met zwangerschapsverlof gaat. 
Het was gelukt om dit ruim een week geheim te houden voor Aniek, we hebben haar samen goed kunnen verrassen. 

Wij wensen Aniek een fijn verlof. 

Noodopvang donderdag 
Morgen zullen Lindy, Marivi, Truus en Mieke de noodopvang verzorgen. Zij zullen dan onder schooltijd minder goed bereikbaar zijn. 

Lesvrije dag 
Wat fijn dat we zoveel foto's doorgestuurd krijgen. Zo te zien hebben veel kinderen (en ouders) genoten van de dag zonder verplichtingen. 
We hebben veel foto's voorbij zien komen van kinderen die aan het bakken zijn. Ook hebben we foto's gezien van kinderen die lekker creatief bezig zijn geweest, of er op uit zijn geweest, de natuur in. 
Ook zijn er kinderen die een pyjamadag hebben gehad. Er is een leerling die heeft de eerste beginselen van het werken met een naaimachine geleerd. En we hebben ook foto's voorbij zien komen van een 'getekende wereldreis'. 
Fantastisch dat wij zo mee kunnen genieten. 
Wij hopen dat deze dag voor wat energie heeft gezorgd, zodat iedereen morgen weer 'fris' online kan verschijnen. 

De collega's hebben vandaag niet stil gezeten. Er is noodopvang verzorgd, individuele gesprekjes of berichtjes met kinderen, er zijn plannen uitgewerkt, Montessori-opleiding gevolgd. Ook heeft een aantal collega's vanmiddag een online festival georganiseerd door cultuurpad gevolgd. Dit om inspiratie op te doen voor ons cultuuronderwijs. Ik kan u melden dat dit gelukt is en dat er al voorzichtig plannen gemaakt worden! 

Vrijdag tasjes ophalen 
A.s. vrijdag kunnen de (t)huiswerktasjes weer opgehaald worden. Omdat in deze tasjes materiaal zit dat meteen op maandag en/of dinsdag nodig is (voor alle bouwen) zou het heel fijn zijn als het ook lukt om deze tasjes op vrijdag op te halen. 
Voor ons blijft dit wel het hoogtepunt van de week, vooral om elkaar weer even 'echt' te kunnen spreken! 

Nieuws van de GMR 
Op 14 januari jl. heeft de GMR via de digitale weg met elkaar gesproken over hoe het op scholen gaat met het online les geven, maar ook hoe de vier verschillende scholen de groep 8 lesgeven op school. Kort is er gesproken over de begroting. In maart sluit Mieke Peerlings aan bij de vergadering om de begroting toe te lichten en om eventuele vragen te beantwoorden.
Vanaf 1 februari zijn wij als stichting aangesloten bij een andere arbodienst; Perspectief. Door de directeur-bestuurder zijn een aantal ontwikkelingen toegelicht zoals gebruikelijk.
Twee punten willen we kort benoemen: het inspectiebezoek dat in november heeft plaatsgevonden en er door Corona er iets anders heeft uitgezien, dan gebruikelijk. Ook hebben alle vier de teams van Mozon op een studiedag verder gewerkt aan het nieuwe strategisch beleidsplan en 11 maart gaan we hiermee weer verder aan de slag.
Meer info is te vinden in de notulen die te vinden zijn in de boekenkast op ouderportaal. Als er vragen zijn, dan horen we het graag!

Met vriendelijke groet,
Desiree Leensen (Personeelsgeleding Venray),
Danielle van Bommel (Oudergeleding Venray),
Moniek van der Biesen (Personeelsgeleding Venlo),
Ellen Schreurs (Oudergeleding Venlo),
Peter van den Wildenberg (Personeelsgeleding Helmond),
Prashant Joshi (Oudergeleding Helmond),
Nicole Slot (Personeelsgeleding Weert),
Karianne Roumen (Oudergeleding Weert)Let goed op uzelf en op elkaar! 

Groeten van Petra