Onze Montessorischool

Onze Montessorischool is er voor kinderen van 2 tot 13 jaar. Samen met Korein Kinderplein zijn we een centrum voor onderwijs, kinderopvang en activiteiten.

Ons enthousiaste team is gestart in 2009, in de schoolwoningen aan de Sleutelbloem. In hetzelfde gebouw zorgt Korein Kinderplein voor de kinderopvang. Vanuit de wijk Landweert zijn we er voor heel Venray.

Over Montessori-onderwijs
Ieder kind is leergierig: je kind wil leren, dingen onder de knie krijgen. Met ons onderwijs spelen we in op die innerlijke drang. Voor je kind gaat een wereld open.
Montessori-onderwijs is gebaseerd op de ideeën van de pedagoog Maria Montessori.
Door de manier waarop wij de groepen en lokalen indelen, vindt je kind z'n eigen weg. Je kind leert en ontwikkelt zich op z'n eigen, unieke manier. Onze betrokken leerkrachten begeleiden je kind met raad en daad.

• Je kind krijgt persoonlijke en individuele begeleiding van de leerkracht.
• Je kind leert eigen keuzes te maken.
• Je kind leert sociaal om te gaan met anderen. Met respect voor zichzelf en omgeving.
• Je kind ontwikkelt zich tot een zelfbewust persoon.
• Na de bovenbouw is je kind klaar voor het voortgezet onderwijs.

     

Wie een kijkje neemt op onze school, ziet met eigen ogen hoe plezierig en rustig de kinderen zelfstandig werken. Hoe ze zich vrij bewegen door de ruimte. Hoe leergierig ze aan de slag gaan met Montessori-materialen. En hoe ze elkaar helpen: jong en oud.

Open de wereld voor je kind
Benieuwd naar ons Montessori-onderwijs in de dagelijkse praktijk? Kijken hoe de kinderen aan het werk zijn? Kom naar de maandelijkse inloopochtend of maak een afspraak.

Stichting MOZON
Montessorischool Venray valt onder het bestuur van stichting MOZON. Bij MOZON zijn nog drie andere Montessorischolen aangesloten: in Weert, Helmond en Venlo.

Terug naar informatie voor ouders